Hővisszanyerős szellőzők

Hővisszanyerős szellőzők

 

Nehéz időket élünk, és most a járvány idején talán még inkább fontos a megfelelő szellőztetés. Azonban a nyitott ablakkal sajnos sokszor a meleg levegő is kiáramlik. Webáruházunk hővisszanyerős szellőzők kategóriáján belül olyan termékekkel találkozhat, amelyek segítenek megvalósítani a speciális szellőztetést otthonában. 

 

Amennyiben Ön is megunta már az amatőr szellőztetési módszereket, akkor itt az ideje nagyban gondolkodni! Keresse fel webáruházunk légtechnikai kínálatát, és építse ki saját szellőzőrendszerét otthonában!

A szellőztetés mindig is fontos szerepet játszott az emberek életében, de talán a Covid-19 még nagyobb elővigyázatosságra sarkallt minket. A friss levegő az egyik legalapvetőbb emberi szükséglet. Mivel napjaink nagy részét a négy fal között töltjük (ez télen még inkább igaz), fontos, hogy szervezetünk, elménk friss oxigénnel töltődjön fel. 

 

Az ablak kinyitása egy alaptevékenység minden nap, azonban valljuk be, ez egy kevésbé speciális formája a szellőztetésnek. Webáruházunk központi hővisszanyerős szellőzők kínálata úgy lett összeállítva, hogy minden különleges igényű ügyfél megtalálja a hozzá illő szellőzőrendszert. A következő pár sorban röviden áttekintjük a legnépszerűbb profi rendszereket, és a hővisszanyerős szellőzők pozitív hozadékáról is lesz szó.

 

A hővisszanyerős szellőzők alkalmazása

 

A kategóriát először megtekintve észreveheti, hogy valóban egy olyan komplex rendszerről van szó, amely professzionális kereteket teremt a szellőztetésnek. De miért éri meg nekünk hővisszanyerős szellőztetést kialakítani? 

 

Mindenki ismeri az érzést, amikor télen szellőztetnie kell, és már 10 perc múlva úgy érzi magát, mintha az Északi-sarkon lenne. Ilyenkor elmarad az ún. hővisszanyerés. A meleg levegő kijut és befelé meglehet, hogy friss, de hideg levegő jön. Ezek a rendszerek úgy vezetik be a friss levegőt a házba, hogy a már elhasznált levegő energiájának nagy arányát vissza is nyerik. Ez általában 70-90%-os energia-újrahasznosítást jelent. 

 

A különböző hővisszanyerős rendszerek előnyei

 

A kategórián belül tovább böngészgetve bizonyára azt is realizálta, hogy több különböző típusú hővisszanyerős szellőző létezik. Ezek mindegyike más-más helyzetben ideális, ugyanakkor más előnyökkel is rendelkezik. 

 

Az ún. egyhelyiséges hővisszanyerők, ahogy azt a nevük is mutatja, egy adott helyiséget képesek friss levegővel ellátni. Nagyon könnyen beépíthetőek, s a kis és nagyobb otthonokba is ideálisak. A nagy lakásokban több darabbal oldhatjuk meg a szellőztetést. 

 

Aztán ott vannak az ezeknél valamivel speciálisabb központi hővisszanyerők, amelyek központilag építhetőek be egy adott épületbe. Ezek is megannyi előnnyel járnak. Nyáron a nyitott ablak felől jövő zaj beszűrődése nélkül pihenhetünk, télen pedig nem áramlik ki a meleg levegő. Kisebb a levegővel bekerülő por mennyisége és persze hívatlan vendégekkel, bogarakkal sem kell találkoznunk a lakásban. Meggátolható a penész kialakulása is.

 

Minőségi szellőztetés

 

Természetesen vannak egyéb kiegészítő elemek, mint amilyenek a fali átalakítók, a csőátalakítók vagy az esővédők, amelyek szintén szükségesek lehetnek. 

 

Amennyiben szeretne egy valóban speciális szellőztetőrendszert otthonába, akkor látogasson el weboldalunkra, ahol kiválaszthatja az ahhoz szükséges termékeket. Végül, ha már megszületett a döntés, akkor csak kattintson a “Kosárba” opcióra!